Posted in master, OUM, undang-undang

Proposal Master

Mula mula pemilihan supervisor i was sooo stress! sebab tak ramai lecturer di OUM Kuantan yang specialities dalam Law. 😦 . Aku nak buat tentang kaedah hakam di negeri pahang, to be exact, di Mahkamah Rendah Syariah Kuantan.

Tapi who knows aturan Allah tu sentiasa cantik, this sem aku dapat lecturer yang Law. Cuma bezanya dia banyak buat pasal Banking-Risk Management something like that la. in fact, shes a lawyer. Cuma tak practice dah. And currently she a lecturer di KYP dalam legal punya field.

Shes cool, rileks and steady plus sangat supportive! Muda lagi, umur dalam 35.

Aku hantar draft proposal hari sabtu, Sabtu petang dia semak and inform aku ada kena buat sikit amendment since dia pun tak familiar dengan format OUM, so we decided untuk follow format dia. Dia graduated from IIUM time degree, juga Master di IIUM and currently PhD di UNiSZA semester 4.

Aku amend and Sabtu malam resubmit untuk dia semak, Ahad pagi dia inform kata ‘ok you may submit and goodluck!’ hew. Cool kan? Cepat gila dia semak even dia anak ramai weih. Sempat pulak dia semak.

So, aku kena submit pada OUM proposal dengan a few documents lain before 30/12/2017 untuk pastikan subject Master Project aku register untuk sem depan.

Huu. and finally, wish me luck ok! I just love my journey as master candidate!

Advertisements

Author:

sayangkan Mak dia lebih dari semua. Tapi Allah lebih sayangkan Mak dia. Maka dari situ dia belajar hakikatnya menyintai Allah dan Rasulullah adalah sebenar-benar kecintaan. Cinta manusia, manusia kan pergi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s