Roadtrip Cherating

Eh lately rajin pulak nak update blog. HAHA. Tengok lah dua tiga bulan lagi dah malas semula. HAHA. Jadi time rajin kita update lah apa yang patut.

So? Nak cerita apa this time?

CHERATING!!! HAHA. Kira roadtrip ke apa ni? Macam tak tapi takpelah.

Orang beraya kami pergi beraya juga. Tapi beraya dekat Cherating. Kenapa Cherating? Sebab time Romadon aku duk repeat Teman Lelaki Upahan. HAHA. Dalam cerita tu EL kalau stress je gi holiday, Cherating. HAHA.

Apa best Cherating?

Banyak activities boleh boleh buat dekat Cherating ni. Ni pun first time yang aku pergi yang aku hargai. HAHA.

Antaranya;
1) Kelip-kelip trip
2) Release Baby turtle
3) Mangrove River Cruise
4) Kayak
5) Snorkeling Snake Island
6) Turtle lying eggs
… DLL.. sightseeing jangan lupa! Kampung dia lawa oi!

Roadtrip ni namanya roadtrip jimat. HAHA. Rabu (Raya Keempat) tengahari kitaorg pergi around pukul 10 ke 11 ntah, sampai dalam pukul 12. Cari-cari chalet jimat nak stay. Jumpa yang harga RM80 semalaman, Okay laa. Nice chalet nya. Siap aku pinjam paip air chalet tu basuh tahi beruk dekat cermin kereta HAHA. Teruk betul beruk Cherating berak rata-rata!

Ada je harga RM50 semalaman tapi macam nazak sikit la chalet nya. Kitaorg stay dekat Chalet Clean area Kampong Lama Cherating. Memang betul-betul area kawasan pantai Cherating yang lawa-lawa tu. Sumpah lawa scenery sini!

Lepas check in chalet RM80 semalaman tu, petang tu lepas solat, kitaorg turun Kemaman, makan A&W. HAHA. Cherating ke Kemaman around 20-30 mins je. Otw balik chalet, singgah beli keropok! HAHA.

Sampai semula area pantai dah around 5.30 pm. So sightseeing area pantai ya Allah indahnya ciptaan mu. gituh! (nanti last aku payung gambar okay!)

Lepas jalan-jalan pantai, otw balik ke chalet untuk rehat malam singgah kedai batik beli sevinour! Baju labuh RM10. HAHAHA. Cool gila! 3 aku beli!

Malam takde aktiviti tido sejuk gila bakhang! Kalau ikutkan nak tengok kelip-kelip. Tapi cuaca tak mengizinkan. Sobs. Kelip-kelip RM35 if im not mistaken.

Esok tu hari Khamis pagi around 10.00 am gerak balik Kuantan. hehe.

(sebenarnya pergi Cherating aku nak rilekskan kepala otak sebelum prepare buat assignment and presentation! and it works yunoooo)

IMG_0695

Chalet Clean.

IMG_0675

Angah Aku, Anak Sedara Aku, Aku ditepi pantaiii yang indah damai tenang

IMG_0654

Aku lagi di tepi pantai tunggu sunset

IMG_0647

Amacam?

IMG_0646

Hidup kita ada pilihan. Pilihlah untuk bahagia dengan apa adanya.

 

Gambar ini diambil dengan menggunakan … (tertinggal SJcam, jadi gambar aiphone saje)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s